Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Παπαρδέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά Για 2-4 άτομα

½ κιλό παπαρδέλες
Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρεατάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες παπαρδέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο και κατακορύφως βάζουμε το κρέας και πικάντικη σάλτσα.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου