Υλικά για 4-6 άτομα
12 κρέπες έτοιμες
5 ώριμες -αλλά όχι μαυρισμένες ή λιωμένες- μπανάνες σε φετες
1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
¼ κούπας χυμό λεμονιού
Για τη σως καραμέλας
1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
1/3 κούπας μέλι
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ζεστή
3 κουταλιές βούτυρο
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
5 ώριμες -αλλά όχι μαυρισμένες ή λιωμένες- μπανάνες σε φετες
1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
¼ κούπας χυμό λεμονιού
Για τη σως καραμέλας
1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
1/3 κούπας μέλι
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ζεστή
3 κουταλιές βούτυρο
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη σως καραμέλας
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο με όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα και βράζετε για 3 λεπτά.
Ρίξτε κι ανακατέψτε τη ζεστή κρέμα. Κόψτε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες και αλείψτε τις με το χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε μια κρέπα στην πιατέλα σερβιρίσματος, βάζετε επάνω φέτες μπανάνας. Περιχύνετε με λίγη σως καραμέλας και πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα καρύδια.
Καλύψτε με μια δεύτερη κρέπα και επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλες οι κρέπες.
Τελειώστε περιχύνωντας με σως και πασπαλίζοντας με καρύδια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου