Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Φτιάξτε το δικό σας πασχαλινό σοκολατένιο αυγό!

Υλικά συνταγής
- σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή λευκή 1/2 κιλό + 50 γραμμάρια για ντεκόρ
- ζάχαρη 300 γραμμάρια
- 3 κουταλιές της σούπας νερό 
 
 





Εκτέλεση συνταγής 
  1. Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρι, για να λιώσουμε την σοκολάτα.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
  3. Απλώνουμε σε διάφορα σχήματα την καραμέλα σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Έχουμε ετοιμάσει τις ειδικές θήκες για τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο και το αλείφουμε ομοιόμορφα παντού.
  5. Έχουμε ετοιμάσει την σοκολάτα (λιωμένη), και την ανακατεύουμε όπως είναι μέσα στην μπασίνα.
  6. Περιχύνουμε την σοκολάτα μέσα στην αυγουλοθήκη και κλείνουμε το άλλο καπάκι αυγού, και το αναποδογυρίζουμε συνεχώς μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα στα τοιχώματα.
  7. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά, και το ξανά αναποδογυρίζουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο.
  8. Αυτό θα το κάνουμε καμία 10 φορές μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα και να παγώσει.
  9. Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να στεγνώσει καλά
  10. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας.
  11. Αρχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά το καπάκι από πάνω και σιγά σιγά ξεκολλάμε τις δυο αυγοθήκες.
  12. Το αυγό είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε μια βάση.
13. Ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας και βάζουμε και τις καραμέλες για ντεκόρ. Έτοιμο.... 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου