Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Γεμιστές ντομάτες με φέτα και ρύζι

Υλικά για 6-8 άτομα
12 μέτριες στρογγυλές ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτρια φέτα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας κοπανισμένο μαραθόσπορο
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα


1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1-2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια


Εκτέλεση

Γεμιστές ντομάτες με μάραθο και δυόσμο ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός!Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με ένα κουταλάκι αδειάστε τις ντομάτες, ανοίγοντάς τες από τη μεριά του κοτσανιού. Κρατήστε 2 1/2 φλιτζάνια από τη σάρκα της ντομάτας και ψιλοκόψτε την, βάλτε την υπόλοιπη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Ταυτόχρονα σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα, αν τη χρησιμοποιείτε. Όταν μαλακώσουν, προσθέστε το μαραθόσπορο και το ρύζι και γυρίστε 1-2 φορές. Βάλτε 2 φλιτζάνια ντομάτα, και βράστε 3 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα αρωματικά: άγριο μάραθο (αν έχετε), μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και γεμίστε τις ντομάτες.
Βάλτε τις πατάτες στα κενά που αφήνουν γύρω, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τη ντομάτα, πασπαλίστε πατάτες και ντομάτες με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και ψήστε για 1 ώρα περίπου.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε τις ντομάτες ακόμα 10 λεπτά. Βγάζετε τες και αφήστε τες να κρυώσουν τελείως προτού να τις σερβίρετε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου