Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Αρνάκι αρωματικό στο φούρνο

Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι (το μπούτι και τη σπάλα)
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα
Μερικά κλωναράκια θυμάρι και δεντρολίβανο
1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο

4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. μικρές πατατούλες
300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα δύο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το αρνάκι και το βάζουμε στο ταψί. Το αλείφουμε καλά με το μείγμα των μπαχαρικών και την πάπρικα. Γύρω του απλώνουμε τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε, και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε ώστε να διαποτιστούν ομοιόμορφα με τα αρωματικά, το κρασί και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα, γυρίζοντας συχνά το κρέας και τα λαχανικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου