Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά συνταγής - 250 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλιζέ
- 350 γραμμάρια μέλι
- 850 ml νερό


- 1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέτα, ελαφρώς καβουρδισμένα
- Τριμμένη κανέλα




 Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα να βράσουν το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνουν σιρόπι. Αφαιρείτε τη φλούδα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις σκουρύνει το χρώμα του ρίχνετε το σιρόπι σιγά-σιγά πολύ προσεκτικά.
  3. Ανακατεύεται μέχρις ότου το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 2/3 από τα αμύγδαλα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε βρεγμένη φόρμα, στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Αφήνετε να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου