Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Χοιρινό με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά για 4-6 άτομα - 1½ κιλό κότσι χοιρινό
- 2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- χυμός ενός λεμονιού
- 2 πρέζες πιπέρι


- αλάτι
- δενδρολίβανο
- ρίγανη


Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

- 8 γλυκοπατάτες
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί. Με το μαχαίρι κάνουμε δύο τομές σε κάθε πλευρά του κρέατος και μέσα σε αυτές τοποθετούμε το σκόρδο.
  2. Έπειτα το πασαλείβουμε με τη μουστάρδα και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  3. Περιχύνουμε πάνω στο κρέας το χυμό του λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το δενδρολίβανο στο πλάι και του ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.
  4. Την επομένη μέρα αφαιρούμε τα υγρά της μαρινάτας, σκεπάζουμε το κρέας μα αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμού για 2,5 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε δύο φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
  1. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά - σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου