Υλικά
- 1½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό
- ½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
- ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό ή φρέσκο σπιτικό
- 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
- 2 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- λίγη ξινομυζήθρα και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
- ½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
- ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό ή φρέσκο σπιτικό
- 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
- 2 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- λίγη ξινομυζήθρα και πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις φέτες του λουκάνικου χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, πετάτε το λίπος και τις αφήνετε να περιμένουν.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον τραχανά και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε τον τραχανά με το λευκό κρασί και στη συνέχεια και τον κύβο του κοτόπουλου.
- Όταν ο τραχανάς πιει το κρασί, ξεκινάτε να προσθέτετε σταδιακά στην κατσαρόλα καυτό νερό από το βραστήρα, ανακατεύοντας τακτικά. Θα προσθέσετε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς και να μείνει ζουμερός και χυλωμένος.
- Στο τέλος ανακατεύετε στο τραχανότο τις ψημένες φέτες του λουκάνικου, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο και το ανθότυρο.
- Μοιράζετε το τραχανότο σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτετε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι ξινομυζήθρα. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου