Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σουφλέ με μακαρόνια, μπέικον και μπρόκολο

Υλικά για 4-6 άτομα - 900 γραμμάρια μπρόκολο μισοβρασμένο
- Αλάτι
- 2 λωρίδες μπέικον κομμένα σε πλατιές λωρίδες
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά χτυπημένα


- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 πακέτο πέννες
- 2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 225 γραμμάρια τυρί τριμμένο


Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα βράζουμε για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το μπρόκολο από την κατσαρόλα, ρίξτε τις πέννες στο νερό που βράζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε τις πέννες και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και στραγγίξτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° C. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε μέσα τις πέννες μαζί με το μπρόκολο. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με το αλεύρι την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Συμπληρώστε το ένα τρίτο του τυριού ψιλοτριμμένο.
  4. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τυριού πάνω το μπρόκολο, απλώστε το μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  5. Ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου