Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Ρολά γεμιστά με φέτα και πατάτα

Υλικά για 4-6 άτομα - 6 φύλλα κρούστας
- 4 πατάτες βραστές πολτοποιημένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/2 φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- αλάτι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό


Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αυγού
- μαύρο σουσάμι


Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέστε τις βραστές πατάτες πολτοποιημένες, θρυμματισμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  3. Σε ένα τραπέζι απλώστε ανά δυο φύλλα κρούστας και κόβετε σε τέσσερις λωρίδες.Στη συνέχεια απλώστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα πατάτας στο κάτω μέρος του φύλλου και τυλίξτε σε ρολό.
  4. Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τα με τον κρόκο αυγού και μαύρο σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου