Υλικά για 2-4 άτομα
- 25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 100 γραμμάρια ανθόγαλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
- ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 100 γραμμάρια ανθόγαλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
- Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα-ένα μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Με κορνέ τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα ένα-ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη με την κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου