Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σουφλέ λαχανικών με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Υλικά

2 μελιτζάνες
3 πατάτες
2 πιπεριές
4 ντομάτες
3 κρεμμύδια


5 κολοκυθάκια
½ ποτήρι λευκό κρασί
1/3 κούπα ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι


Για το σουφλέ
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • 1 κούπα τυρί της αρεσκείας σας (όχι πολύ σκληρό)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με λάδι. Τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αυγά με το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη και το τυρί.
  3. Γύρω στα 20 λεπτά του ψησίματος, περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30' περίπου.
  4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ψιλοκομμένο δυόσμο αν θέλετε.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου