Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Μοσχάρι ραγού με λιγκουίνι

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
ντομάτα
1-2 κομμάτια ζάχαρη



1 συσκευασία λιγκουίνι
παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους αυγού και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια και το βούτυρο για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.

Στη συνέχεια βράζουμε τα λιγουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.

Σερβίρουμε τα λιγουίνι μαζί με το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Συμβουλή

Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό, αλλά όχι βοδινό.

Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου