Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ




ΥΛΙΚΑ

8-10 μοσχαρίσια φιλετάκια λεπτοκομμένα (περίπου 600γρ)

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Λίγο αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Για την σάλτσα:

1 1/2 φλιτζάνια άσπρα μανιταράκια σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ημίγλυκο

1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος

1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Αλάτι/πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα περνάμε από το αλεύρι για να τα
πανάρουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και
ψήνουμε τα φιλετάκια μας 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα
φιλετάκια από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και
αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
μέχρι να γυαλίσει και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για
4-5 λεπτά τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε το
πορτοκάλι να αρχίσει να εξατμίζεται και να καραμελώνει (περίπου 3-4
λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3-4 λεπτά
μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Προσθέτουμε τον
ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει η μισή
ποσότητα υγρών. Όταν φτάσει στο σημείο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και
ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.

Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με την σάλτσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρετε τα σκαλοπίνια σας πάνω από σπαγγέτι ή νούτλς. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο τσιζκεικ. Καλή Όρεξη!





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου