Υλικά για 4-6 άτομα
- 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (λευκά πλευρώτους ή πορτομπέλο)
- 400 γραμμάρια πατάτες πουρέ βρασμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
- 2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 400 γραμμάρια πατάτες πουρέ βρασμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
- 2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου