Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 ½ κιλό μεγάλες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Μερικές φέτες γραβιέρας
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων. Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε. Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα. Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
- Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
- Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα. Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
- Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η γραβιέρα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου