Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 έτοιμη ζύμη πίτα ή τάρτα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/3 φλιτζάνι sour cream
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 πρέζα κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/3 φλιτζάνι sour cream
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 πρέζα κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Σε ταψί για τάρτες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε την ζύμη για πίτα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 4 λεπτά στους 220 βαθμούς.
- Συγχρόνως ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε στη άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα μαζί με την sour cream, το αλατοπίπερο, κάρδαμο και το μαϊντανό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στη ζύμη και καλύπτουμε με το μείγμα αυγού. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου