Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Σουφλέ με μακαρόνια, μπέικον και μπρόκολο

Υλικά για 4-6 άτομα
  - 900 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο
- Αλάτι
- 2 λωρίδες μπέικον κομμένα σε πλατιές λωρίδες
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις


- 5 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 πακέτο πέννες
- 2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 225 γραμμάρια τυρί τριμμένο


Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα βράζουμε για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και ρίξτε τις πέννες στο νερό που βράζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε πέννες και αφήνετε στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και στραγγίξτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σε 210° C. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε μέσα τις πέννες μαζί με το μπρόκολο. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με το αλεύρι την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Συμπληρώστε το ένα τρίτο του τυριού ψιλοτριμμένο.
  4. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τυριού πάνω το μπρόκολο, απλώστε το μαγειρεμένο μπέικον ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο τυρί τριμμένο.
  5. Ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου