Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Υλικά για 6-8 άτομα

- 240 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ξινό
- 240 γραμμάρια φλούδες πορτοκαλιού (5 πορτοκάλια χοντρόφλουδα)
- νερό για το βρασμό

- 480 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Στο τρίφτη με τη λεπτή επιφάνεια τρίβουμε ελαφρά τα πορτοκάλια σε όλη τους την επιφάνεια. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε ελαφρά με μια πετσέτα. Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι από τις δύο άκρες του φρούτου.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε την φλούδα κατά μήκος σε χοντρά κομμάτια και την αφαιρούμε από την ψίχα του φρούτου. Κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λωρίδες 0,5 εκατοστών. Βράζουμε τις φλούδες για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό ως εξής, ο χρόνος βρασμού υπολογίζεται από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει.
  3. Βράζουμε τις φλούδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές βράζοντας για 3 λεπτά αντίστοιχα. Αραδιάζουμε τις φλούδες σε μια πετσέτα για 2-3 ώρες να στεγνώσουν.
  4. Σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους ρίχνουμε 400 γραμμάρια νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξινό και τις φλούδες. Βάζουμε την κατσαρόλα σε ψηλή θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
  5. Διακόπτουμε την θερμοκρασία και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου