Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σπαγγέτι θαλασσινών

Υλικά
  - 500 γρ. μακαρόνια
- 200 γρ. μύδια
- 8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο


- 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
- Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στα θαλασσινά τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου