Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σαλάτα με γκοργκοντζόλα, κοτόπουλο και σπανάκι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
- 1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
- 1 φλιτζάνι μπέικον
- 1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα από πλυμένο σπανάκι


- 2 κομμάτια στήθη κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα


Για το ντρέσινγκ
- 1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκοργκοντζόλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι


Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
1. Βάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
2. Αφού έχετε ψήσει το κοτόπουλο (αρχικά σοτάροντας σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ψήνετε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει), το κόβετε σε κομμάτια.
3. Μεταφέρετε το καρότο και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το σπανάκι, το μπέικον.

Για το ντρέσινγκ
4. Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξίδι και το τυρί. Ανακινείστε καλά μέχρι γίνει ένα λείο μείγμα.
5. Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου