Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Σοκολατένια μπάρα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο
  • 8 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα
  • 250 γραμμάρια μερέντα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
  • άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
  • κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι κακάο
  1. Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο δυνατό.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα τις αρεσκείας μας και ρίχνουμε και ελάχιστο αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
  1. Κτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
  2. Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.
  3. Βάζουμε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνουμε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Κατόπιν αλείφουμε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
  5. Την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
  6. Αλείφουμε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
  7. Τουμπάρουμε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζουμε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη μας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
  9. Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου