skip to main
|
skip to sidebar
Σοκολατένια μπάρα
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο
- 8 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα
- 250 γραμμάρια μερέντα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
- άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
- κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι κακάο
- Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο δυνατό.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα τις αρεσκείας μας και ρίχνουμε και ελάχιστο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
- Κτυπάμε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
- Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι.
- Βάζουμε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνουμε το
περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για
λίγα δευτερόλεπτα.
- Κατόπιν αλείφουμε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
- Την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
- Αλείφουμε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
- Τουμπάρουμε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα
γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζουμε ελαφρά με την
αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη μας τρυπήσει το
παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου