skip to main
|
skip to sidebar
Σολομός με κρούστα λιαστής ντομάτας
Υλικά για 2-4 άτομα
- 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
- σολομό
- ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και το αλάτι και
ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια
ανακατέψτε με τη ψίχα ψωμιού.
- Κόψτε το σολομό σε δύο κομμάτια. Καλύψτε το πάνω μέρος του σολομού
με το ελαιόλαδο και τον τόπο πλευρά του δέρματος κάτω από ένα φύλλο
ψησίματος.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώστε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω
από κάθε σολομό και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο,
ραντίστε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου