skip to main
|
skip to sidebar
Πανακότα σοκολάτας με παγωτό
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
- 2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
- σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή
κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η
ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να
βράσει.
- Χύνουμε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζουμε στο
ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό
καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου