skip to main
|
skip to sidebar
Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε πολύ λεπτά κομματάκια.
- Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά
σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και
ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον
μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου