skip to main
|
skip to sidebar
Σπαγγέτι με σπαράγγια και σολομό
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
- 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και
κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε
για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
- Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό
νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και κόβετε τα κεφάλια τους
και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο, τα κοτσάνια δηλαδή, τα
ψιλοκόβετε.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το
κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν
χρώμα.
- Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και ο σολομός ,προσθέτετε στο
τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα-δυο
λεπτά και βάζετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να
μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας
με την παρμεζάνα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου