skip to main
|
skip to sidebar
Σορμπέ ροδάκινο
Υλικά για 4-6 άτομα
- 500 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
-
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό
λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε
το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
- Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τα ροδάκινα
ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει
λίγο).
- Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και
το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά. Τοποθετούμε
στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου