Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Μακαρονάδα με ντοματίνια και σκόρδο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  4. Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό, το βασιλικό και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε καλά.
  7. Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου