Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Κοτόπουλο με ρύζι και πικάντικη σως

Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 ζωμός κρέατος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Για το ρύζι
  • ½ κιλό ρύζι για πιλάφι
  • ½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • σακούλα ειδική για το φούρνο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  1. Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Απομακρύνετε και αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
  3. Ρίξτε από πάνω το αλεύρι και την πάπρικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Ρίξτε αργά το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες.
  5. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράζει σκεπάζοντας με το καπάκι για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και στο εσωτερικό.
  6. Προσθέστε μερικές κουταλιές σάλτσας σε ένα ξεχωριστό μπολ και χτυπήστε με τυρί κρέμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το στο τηγάνι και καρυκεύεστε κατά βούληση.
  7. Αφήστε το στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε στήθος κοτόπουλου με τη σάλτσα και σκορπίζοντας από πάνω μαϊντανό.
Για το ρύζι
  1. Καθαρίζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.
  2. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα για το φούρνο. Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  3. Βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και  γαρνίρετε με τον αρακά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου