Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό 



Για τη μαρινάδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (για το ξύσμα του)
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το φιλέτο και προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
  2. Κόβετε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζετε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.
  3. Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε ένα - ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.
  4. Βάζετε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
  5. Τοποθετείτε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
  6. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο και την πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου