Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό 



Για τη μαρινάδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 1 λεμόνι ακέρωτο (για το ξύσμα του)
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το φιλέτο και προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
  2. Κόβετε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζετε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.
  3. Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε ένα - ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.
  4. Βάζετε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
  5. Τοποθετείτε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
  6. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο και την πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου