Υλικά για 2 άτομα
- 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
Για τη μαρινάδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 λεμόνι ακέρωτο (για το ξύσμα του)
- 250 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το φιλέτο και προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
- Κόβετε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζετε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.
- Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε ένα - ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.
- Βάζετε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
- Τοποθετείτε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
- Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο και την πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου