Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Ελιές καθαρισμένες
  • 8 φέτες ψωμί
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
  3. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ζεσταίνετε τα ψωμάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
  4. Σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού το μείγμα μανιταριών, με μια στρώση γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε σε όλα τα ψωμάκια.
  5. Στη συνέχεια ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρετε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου