Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Σαλάτα με πλιγούρι, κολοκυθάκια και φέτα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
  • 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
  • 100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε καρέ
  • 10 λιαστές ντομάτες

 Εκτέλεση

  1. Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
  2. Σοτάρετε τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν.
  3. Σ’ ένα μπολ βάζετε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και τη λιαστή ντομάτα.
  4. Σουρώνετε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Το ρίχνετε πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
  5. Τέλος προσθέτετε τις ελιές, το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  6. Πασπαλίστε με ρίγανη και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου