skip to main
|
skip to sidebar
Πουρές γλυκοπατάτας με τσένταρ
Υλικά για 4-6 άτομα
- 8 γλυκοπατάτες
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
- 1 κούπα τυρί τσένταρ (250 γραμμάρια)
- αλάτι
- πιπέρι
-
-
-
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε κύβους 3 εκ. Τις
τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζετε,
καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζετε όταν είναι
τρυφερές, περίπου στα 25 λεπτά και τις στραγγίζετε.
- Τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά - σιγά προσθέτετε
το βούτυρο, το τυρί τσένταρ θρυμματισμένο, το γάλα, το αλάτι και το
πιπέρι. Πολτοποιείτε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρετε τον
πουρέ ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου