skip to main
|
skip to sidebar
Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα
Υλικά για 6 άτομα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο
-
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε στην άκρη.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι
να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές
και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά.
- Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες.
- Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου