skip to main
|
skip to sidebar
Κοτόπουλο πανέ με τσένταρ
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κούπα τυρί τριμμένο τσένταρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
- Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο πανέ
- Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάτε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
- Ενώνετε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύετε.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζετε αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
- Καλύπτετε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρετε. Τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βουτάτε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος
βουτάτε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
- Ακουμπάτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνετε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
- Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.
- Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου