Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Γεμιστά κολοκυθάκια με πλιγούρι

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 κολοκυθάκια στρογγυλά μέτρια (χωρίς σπόρους)
  • 1 καρότο μεγάλο κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 συσκευασία πλιγούρι
  • 1 αβγό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 γραμμάρια δυόσμο
  • 300 γραμμάρια μυζήθρα
  • 40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τα καπάκια τους. Με ένα κουτάλι βγάζετε τους σπόρους, αν υπάρχουν.
  2. Αφαιρείτε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού ώστε να πατάει καλά στο ταψί και τοποθετείτε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.
  3. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα μαζί με το πλιγούρι και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν μαζί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.
  4. Βράζετε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνετε ρίχνοντας τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
  5. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το πλιγούρι, τη μυζήθρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αβγό και τον δυόσμο, και ρίχνετε αλατοπίπερο.
  6. Πλάθετε τη γέμιση, την τοποθετείτε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού και τα γεμίζετε όλα ενώ στο τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
  7.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου