Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τορτελίνια με μελιτζάνες και πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα

  • Μισό κιλό τορτελίνια με κρέας
  • Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
  • 600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι βασιλικός
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • Μισό ποτήρι νερό
  • βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε καλά.
  2. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε τον βασιλικό.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο.
  5. Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου