skip to main
|
skip to sidebar
Κοτόπουλο κατσιατόρε
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φέτες παντσέτα, χοντροκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 1/2 λευκό κρασί
- 2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
- 1 φλιτζάνι Ελιές Καλαμών
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1/4 φλιτζάνι ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
- Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλο και μαγειρέψτε, γυρίζοντας το κάθε 2
λεπτά και ζεσταίνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα
μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή
μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρετε στο πιάτο με το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι ακόμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πανσέτα.
- Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και το αντζούγιες και
μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι
αντζούγιες.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με τα
υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε το κρασί και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε
τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύετε.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας το περιστασιακά.
- Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και τη ρίγανη. Ανακατεύετε, αφαιρέστε από την εστία και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου