skip to main
|
skip to sidebar
Κοτόπουλο τεριγιάκι με ρύζι
Υλικά για 2 άτομα
- 3/4 φλιτζανιού σόγια σως
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1 κιλό χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλο κοπανισμένο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
- 2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τη σόγια σως και το μέλι να σιγοβράσουν σε μια μικρή
κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να το μέλι να
διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και αφήνετε στην
άκρη. Εάν χρησιμοποιείτε στήθος κοτόπουλου, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο
κοπής και καλύπτετε με μεμβράνη.
- Χρησιμοποιήστε το σφυρί για κρέας, κοπανήστε απαλά τα φιλέτα
κοτόπουλου μέχρι να έχουν πάχος 1 εκ. Κόψτε το κάθε φιλέτο στη μέση ώστε
να έχετε 4 φιλέτα περίπου με το ίδιο μέγεθος.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε
τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φιλέτα κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να
ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε
για άλλα 3 λεπτά.
- Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο, ρίξτε σιγά-σιγά στο τηγάνι τη σάλτσα
και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 3 λεπτά. Συγχρόνως βράζετε το
ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά με 1 κούπα νερό σε μέτρια εστία. Μεταφέρετε
το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ξύλο κοπής αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει.
- Μειώστε την θερμότητα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για
3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες.
Τοποθετήστε σε μια πιατέλα, ραντίζετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τα
κρεμμυδάκια και γαρνίρετε με το ρύζι.
Νόστιμη συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου