Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Μους σοκολάτας με μπισκότο

Υλικά Για 2-4 άτομα
Για να φτιάξετε τη μούς χτυπάτε στον κάδο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Στη συνέχεια μόλις φουσκώσουν τα αυγά συμπληρώνουμε,
ανακατεύοντας αργά, τη σοκολάτα κι έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη.
Τέλος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να στέκεται και συμπληρώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις
Κάνετε στρώσεις σε μπολάκια με μους και μπισκότο- το οποίο ραντίζουμε με κονιάκ, ή με γάλα ή λικέρ της αρεσκείας μας εναλλάξ βάζοντας πρώτα μούς
Γαρνίρετε με σαντιγί και φρέσκα φρούτα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φρούτα και μέσα στη μούς
Για την σαντιγί

Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
 

Για τη μους
1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σας
5 αυγά
75 γραμμάρια ζάχαρη ή 4 ½ κουταλιές της σούπας
200 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150ml κονιάκ (3/4 της κούπας)


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου