Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια

Υλικά για 4-6 άτομα
1 μεγάλο κοτόπουλο, σε μερίδες
1 κούπα ντοματίνια κονσέρβας ή φρέσκες ώριμες ντομάτες σε κομματάκια
1/2 κούπας κρασί κόκκινο ή 2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας


2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές γιαούρτι (προαιρετικά)
1 κούπα λάδι
900 γραμμάρια κρεμμύδια σε φετάκια
600 γραμμάρια μακριές πράσινες πιπεριές, σε ρόδες
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 καυτερή πιπεριά σε ρόδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε, ανακατεύοντάς τα συχνά για να μην κολλήσουν, έως ότου γίνουν διάφανα.
Τα παίρνετε με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας καλά σ' ένα μπολ. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε καλά απ' όλες τις πλευρές. Διαλύστε το πελτέ στη ντομάτα και ρίξτε τη στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί.
Αν χρησιμοποιήσετε ξίδι, προσθέστε μισή κούπα ζεστό νερό. Ρίξτε επίσης το μαϊντανό, τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε ελαφρά όλα μαζί τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.
Προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε και κατεβάστε το από τη φωτιά. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου