Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πίτα με ελιές και φέτα

Υλικά για 6-8 άτομα 100 γραμμάρια φέτα τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι


λίγο βούτυρο

1 φύλλο ζύμη κουρού
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις ελιές.
Προσθέτετε το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας από τη τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
Απλώνετε το φύλλο ζύμης κουρού πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν, αλείφετε την πάνω επιφάνεια του φύλλου με το χτυπημένο γάλα και το αυγό και πασπαλίζετε με το μισό από την υπόλοιπη φέτα. Στο κέντρο βάζετε το μείγμα με τις ελιές, κατά μήκος, σε μια φαρδιά λωρίδα.
Διπλώνετε στη μέση κατά μήκος της λωρίδας με τις ελιές και κατόπιν αλείφετε με αυγό και γάλα την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα.
Τυλίγετε σε ρολό σφιχτά ώστε το μείγμα με τις ελιές να βρίσκεται στο κέντρο. Στη συνέχεια κόβετε το ρολό σε χοντρές φέτες, πάχους 3-4 εκ., τις οποίες τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου