Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Σούπα με θαλασσινά

Υλικά για 2-4 άτομα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
30 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια σιτάρι αποφλοιωμένο
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό θαλασσινά (γαρίδες καθαρισμένες

κατεψυγμένες [μικρές], κυδώνια, μύδια με το κέλυφος)
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Πλένουμε 2-3 φορές με αρκετό νερό τις γαρίδες και τα μύδια. Στη συνέχεια, βουρτσίζουμε τα μύδια με μια συρμάτινη βούρτσα, για να φύγουν τα υπολείμματα, που υπάρχουν πάνω τους. (Τα κυδώνια δε χρειάζονται καθάρισμα εξωτερικό, παρά μόνο πολύ καλό πλύσιμο).
Κατόπιν τα ξεπλένουμε όλα πολλές φορές. Πιάνουμε το βύσσο (τα «μουστάκια» των μυδιών), το τραβάμε μια-δυο φορές πάνω κάτω και με μια απότομη κίνηση το αφαιρούμε.
Κλείνουμε καλά τα όστρακα και πετάμε, όσα δεν κλείνουν τελείως. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5-6 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα για τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πετάμε όσα δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τη σάρκα από τα στρείδια, την οποία θα βάλουμε στη σούπα μαζί με τα κυδώνια, που θα έχουν το κέλυφος τους.
Περνάμε το νερό, στο οποίο έβρασαν τα μύδια, από λεπτή σήτα για να φύγουν όλα τα υπολείμματα και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το μαϊντανό για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται, για να σκεπαστούν οι ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το σιτάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν τα μύδια, τις γαρίδες, ανακατεύουμε και βράζουμε, ώσπου να φουσκώσει και να μαλακώσει το σιτάρι για άλλα 15 λεπτά. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου