Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μακαρόνια φούρνου με τρία τυριά

Υλικά για 2-4 άτομα 4 κολοκυθάκια τριμμένα
1 ½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια χοντρά μακαρόνια
αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση. Προσθέτουμε αλάτι και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια άλλα κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο, να ζεσταθεί. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, να μαλακώσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι αλεύρι. Με την ένταση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο. Αμέσως μετά ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
Όταν πήξει, ρίχνουμε 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, 1 ½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο, 100 γραμμάρια τυρί κρέμα, 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη και ½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Κρατάμε 2 κουταλιές από την τριμμένη γραβιέρα και την υπόλοιπη την προσθέτουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και με τα κολοκυθάκια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχος σκεύος. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη γραβιέρα που έχουμε κρατήσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε τα ζυμαρικά να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου