Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Τάρτα με μέλι και μυζήθρα

Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος ή μαργαρίνη
3 κουταλιές νερό κρύο



Για τη γέμιση
700 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
1/2 κούπα γάλα
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπα μέλι
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά της ζύμης και ανακατεύετε με τον αναδευτήρα. Στο τέλος ρίχνετε το νερό. Έπειτα παίρνετε τη ζύμη, την ανοίγετε και τη στρώστε στην ταρτιέρα.

Για τη γέμιση
Αραιώστε το μέλι μέσα στο γάλα και ρίξτε το στο μίξερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το τυρί και χτυπήστε τα για λίγα λεπτά. Προσθέστε και το τυρί και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Αδειάστε το μείγμα στη ζύμη της τάρτας.
Κατόπιν, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πιάσει κρούστα. Όταν είναι έτοιμη η τάρτα πασπαλίστε με κανέλα, στολίστε με φράουλες και ραντίστε με λίγο μέλι. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου