Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Τορτελίνια καρμπονάρα

Υλικά για 4-6 άτομα
½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
125 γραμμάρια μπέικον
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml



2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι

 Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Για να βράσουμε τα τορτελίνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Tips
Για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά το πιάτο σας, βάζετε τα τορτελίνια καρμπονάρα σε ένα γυάλινο πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω - κάτω, ίσα ίσα να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου