Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα από τσουρέκι

Υλικά Για 6-8 άτομα Για τη βάση
8 φέτες τσουρεκιού

Για την κρέμα σοκολάτας
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα


Για το σιρόπι
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό


Εκτέλεση
Για τη κρέμα σοκολάτας
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, μέχρι να γινει ρευστή. Τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, ρίχνουμε στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
Για την συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στη βάση φέτες από τσουρέκι και τις ραντίζουμε με σιρόπι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας παλέτας την ισιώνουμε. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι, τις ραντίζουμε με το σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου ζεσταίνουμε τη φόρμα γύρω γύρω, ώστε να βγει εύκολα και ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Δύο λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αρωματίσουμε με 30 γραμμάρια. ποτό της αρεσκείας μας. 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου