Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Σπιτικά λουκανικοπιτάκια

Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 4-5 ποτήρια γάλα
1 κύβος νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
450 γραμμάρια χλιαρό γάλα χλιαρό γάλα ή 2 φλιτζάνια

3/4 της κούπας αραβοσιτέλαιο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση
1 συσκευασία λουκάνικα κοκτέιλ



Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε την μαγιά με χλιαρό γάλα και προσθέτετε αλάτι και ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο και στη συνέχεια το αλεύρι.
Ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζετε το ζυμάρι σε 4 μπαλάκια

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη και κάνετε ένα σταυρό. Στην συνέχεια κάνετε ένα χιαστή. Από το κάθε μπαλάκι βγαίνουν 8 κομμάτια.
Πάνω σε κάθε τρίγωνο βάζετε ένα λουκάνικο.
Τυλίγεται όπως στην φωτογραφία.
Τοποθετείτε στο ταψί λαδόκολλα και βάζετε τα λουκανοπιτάκια. Αλείφετε με αυγό
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου