Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ομελέτα με μπέικον και σπαράγγια

Υλικά για 2-4 άτομα 2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό


1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
150 γραμμάρια γραβιέρα
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
5 λωρίδες ψιλοκομμένες
8 ολόκληρα αβγά
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, τα σπαράγγια, το μπέικον, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες.
Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου