Υλικά για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια κοτόπουλο
2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα υλικά και κλείνουμε το μάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε για να εμπλουτιστεί η γεύση.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου